Sjælland og Fyn Tlf. 3064 8130
Menu

Myrer er skadedyr, der kan ødelægge træværket i dit hjem.

Myrer kan skabe store problemer i dit hus - det er især træværk, de går efter.
Af: Bygningskonstruktør H. Tom Christiansen, 22. marts 2020.

Myrerne kan f.eks. skade dit gulv i huset, og udendørs er det flisebelægningen, de kan skade. Få gode tips til, hvilke signaler der indikerer, at du har besøg af de ubudne skadedyr.

Myrer kan skabe store problemer i dit hus - det er især træværk, de går efter.

Nogle ubudne "husdyr" er farlige
Der er rigtig mange forskellige insektarter, der finder det interessant at bo og bygge huler i vores huse. I nogle tilfælde er de blot irriterende, mens andre ubudne “husdyr” er direkte farlige for huset, da de ødelægger materialer og konstruktioner og skaber grobund for fx råd, svamp og fugt.

Et sundt hus er skidt for skadedyr
Vil du forebygge insektangreb, kan du gøre det sideløbende med dit almindelige, allround-eftersyn af huset. Når du vedligeholder mure, sokler, udhæng og træværk, kan du tjekke, om der er tegn på insektangreb. Det er også værd at huske, at i et sundt og vel vedligeholdt hus vil skadedyrene have langt sværere ved at få fodfæste. Finder du alligevel tegn på angreb, kan du i nogle tilfælde selv bekæmpe problemet, men i mange tilfælde må du søge vejledning og hjælp fra professionel side.

Myrer underminerer gulvet
Myrerangreb i køkkengulv Et myrebo inde i huset eller under gulvet kan skabe alvorlige problemer. Myrerne anlægger deres bo i hulrum og bløde materialer – især træ, der i forvejen er svækket af råd og svamp, er udsat. Men myrerne går ikke af vejen for at gnave i og fjerne fx frisk træ og isoleringsmateriale.

Svækkede konstruktioner og svamp
Myrernes trafik og sporene fra det materiale, de fjerner, afslører dem normalt, men det kan være svært at afgøre, hvor selve boet er. Udover, at konstruktionerne svækkes, samler et myrebo også fugt, der kan give anledning til misfarvninger, råd og svamp. Udendørs fjerner myrerne sand under flisebelægninger og får fliserne til at synke og ligge skævt. Bekæmpelse af boet foregår med flydende eller pulverformet bekæmpelsesmiddel.

Har du et hus af træ, Parcelhus eller Sommerhus.

Jeg har her i marts måned bemærket aktivitet af myrer ved forskellige bygninger også bygninger af træ, ud fra de oplevelser fik jeg den idé om producenter at træhuse foretager nogen for forebyggende bekæmpelse i træværk mod og omkring terræn ved opførelsen af bygningen.

Jeg har været i kontakt med 3 danske og 2 svenske producenter og det klare svar fra dem alle er. ”Nej vi foretager ingen forbyggende foranstaltninger mod myrer eller andre insekter som kan ødelægge træværk, vi koncentrer os om de givne anvisninger omkring fugt og ventilation af konstruktionerne”

Myrerangreb i bundrem

Jeg kan ikke lade være med at tænkes på om ikke det ville være fornuftigt at foretage en forebyggende behandling mod myrer omkring huset. Vi udfører en sådanne behandling med produkter særligt beregnet til insekter i træværk, produkter med en langtidsvirkende effekt produkterne danner et skjold af aktivstof i træværket, og på den måde afviser de insekterne.

Andre træødelæggende insekter kan f.eks. være borebillen, husbukken, træhvepsen m.fl.

Kontakt os gerne for yderligere information og tilbud uden forbindende.

KONTAKT.

Vores skadedyrsbekæmper kører vidt omkring på Sjælland og Fyn, vi kommer bland andet ofte omkring Slagelse, Korsør, Skælskør, Sorø, Ringsted, Næstved, Præstø, Vordingborg, Kalundborg, Holbæk, Nyborg, Kerteminde, Munkebo, Ullerslev, Langeskov, Odense, Ørbæk, Ringe og Svendborg.